Jumat, 20 April 2012

TUGAS BAHASA INGGRIS 3



NAMA            : YEDDIAN AFRIYANY
NPM               : 21209518
KELAS           : 3EB13
DOSEN          : IBU DWI NITISARI
In 776 B.C., the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greeks’ chief god, Zeus. The warm climate for outdoor activities, the need for preparedness in war, and their lifestyle caused the Greeks to create competitive sports. Only the elite and military could participate at first, but later the games were open to all free Greek males who had no criminal record. The Greeks emphasized physical fitness and strength in their education of youth. Therefore, contest in running, jumping, discuss and javelin throwing, boxing, and horse and chariot racing were held in individual cities, and the winners competed every four years at Mount Olympus. Winners were greatly honored by having olive wreaths placed on their heads and having poems sung about their deeds. Originally these contests were held as games of friendship, and any wars in progress were halted to allow the games to take place. They also helped to strengthen bonds among competitors and the different cities represented.
       The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads,” dating from 776 B.C. The contest coincided with religious festivities and constituted an all-out effort on the part of the participants to please the gods. Any who disobeyed the rules were dismissed and seriously punished. These athletes brought shame not only to themselves, but also to the cities they represented. 
1. Which of the following is NOT true? 
a        Winners placed olive wreaths on their own heads. 
b.      The games were held in Greece every four years. 
c.       Battles were interrupted to participate in the games. 
d.      Poem glorified the winners in song.
Jawab : C. Battles were interrupted to participate in the games
Alasan : Jawaban ini tidak benar karena dalam paragraf bacaan di atas dijelaskan bahwa “The contest coincided with religious festivities and constituted an all-out effort on the part of the participants to please the gods.”
2.   The word “elite” in line 5 is closest in meaning to…
a         a.   Aristocracy                                    c. intellectuals
b         b. Brave                                             d. muscular
Jawab : A. Aristocracy
Alasan : karena pengertian dari “elite” adalah golongan atas atau orang terkemuka dan “Aristocracy” adalah kaum bangsawan.
     3.    Why were the Olympic Games held?
a        a.   To stop wars
b        b. To honor Zeus  
          c. To crown the best athletes 
          d. To sing songs about the athletes    
Jawab:  B. To honor Zeus
Alasan : Karena dalam kalimat pertama di paragraph pertama dijelaskan “In 776 B.C., the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greeks’ chief god, Zeus.”


4   4.  Approximately how many years ago did these games originate?
a        a. 800 years              
          b. 1,200 years            
          c. 2,300 years              
          d. 2,800 years
Jawab : D. 2800 years
Alasan : Karena dalam paragraf disebutkan bahwa Olympic Games diadakan pertama kali tahun 776 Sebelum Masehi (776 B.C). Perhitungannya : sekarang tahun 2012 jadi Olympic Games terjadi sejak 2012 + 776 = 2788 atau kurang lebih sekitar 2800 tahun yang lalu.
5  5. What conclusion can we draw about the ancient Greeks?
a       a.   They were pacifists.
         b. They believed athletic events were important
         c. They were very simple
d       d.  They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates
Jawab : B. They believed athletic events were important
Alasan : Karena dalam kalimat pertama di paragraf kedua dijelaskan bahwa “The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads,” dating from 776 B.C.”
6  6.  What is the main idea of this passage?
a       a.  Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks
b       b. The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs
c       c .The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games
d      d. The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the  games were over.
Jawab : D. The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the games were over.
Alasan : Karena dalam kalimat kedua diparagraf kedua dijelaskan bahwa “The contest coincided with religious festivities and constituted an all-out effort on the part of the participants to please the gods.”


7 7. In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to
a     a.  Accomplishments
       b. Ancestors
c     c. Documents
d    d. Property
Jawab : A. Accomplishments
Alasan : Karena pengertian dari “deeds” adalah perbuatan atau tindakan dan pengertian “Accomplishments” adalah prestasi. Yang dimaksud dalam paragraf di atas adalah perbuatan atau prestasi yang telah diperbuat.


8  8. Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the Olympics?
a      a.   They must have completed military service
b      b.  They had to attend special training sessions
c      c.  They had to be Greek males with no criminal record
d      d.   They had to be very religious
Jawab : C. They had to be Greek males with no criminal record
Alasan : Karena dalam kalimat ketiga (paragraf pertama) dijelaskan bahwa “but later the games were open to all free Greek males who had no criminal record.”


9  9.  The word “halted” in line 16 means most nearly the same as ..
a      a.  Encourages
b      b. Started
c            c. Curtailed
d     d. Fixed
Jawab : C. Curtailed.
Alasan : Karena pengertian dari “halted” adalah dihentikan dan pengertian “Curtailed” adalah dibatasi.


1  10.  What is an “Olympiad”?
          a. The time it took to finish the games
          b. The time between games
c        c. The it took to finish a war
          d. The time it took the athletes to train
Jawab : B. The time between games.
Alasan : Karena dalam kalimat pertama diparagraf kedua dijelaskan bahwa “the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads,” dating from 776 B.C.”
STYLISTIC PROBLEMS
   1.      The defendant refused to answer the prosecutor’s questions ____________
        a.       Because he was afraid it would incriminate him.
        b.      For fear that they will incriminate him
        c.       Because he was afraid that his answers would incriminate him
        d.      Fearing that he will be incriminated by it
Jawab : C. Because he was afraid that his answers would incriminate him.
Alasan : Karena “questions” adalah bentuk jamak, maka jawaban yang tepat adalah C dimana “that his answers” juga berbentuk jamak.
    2.      Mrs. Walker has returned_______________
         a.       A wallet back to its original owner
         b.      To its original owner the wallet
         c.       The wallet to its originally owner
         d.      The wallet to its original owner
Jawab : D. The wallet to its original owner.
Alasan : Karena kata “return” diikuti dengan kata “to” dan owner diikuti dengan adverb.
    3.      The hospital owes____________ for the construction of the new wing.
         a.       The government twenty million dollars
         b.      For the government twenty million dollars
         c.       To the government twenty million dollars
         d.      Twenty million of dollars to the government
Jawab : A. The government twenty million dollars.
Alasan : Karena struktur dari kalimat tersebut yaitu setelah verb dilanjutkan dengan objek.
    4.      Sarah ____________ that she could not attend classes next week.
         a.       Told to her professors
         b.      Said her professors
         c.       Told her professors
         d.      Is telling her professors
Jawab : C. Told her professors.
Alasan : Karena susunan yang benar adalah tidak menggunakan “to”.
   5.      The artist was asked to show some paintings at the contest because___________
        a.       He painted very good
        b.      They believed he painted well
        c.       Of their belief that he was an good artist
        d.      The judges had been told of his talents
Jawab : B. They believed he painted well.
Alasan : Karena susunan yang paling tepat adalah setelah verb dibutuhkan adverb, bukan adjective.  
   6.      If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and
                               A         B                               C                 
have to pay a fine.
D 
Jawab:
If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to be paid a fine.
Alasan : Karena “stopped” dan “ticketed” dalam bentuk pasif, maka “have to pay a fine” juga harus dalam bentuk pasif.
    7.      Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night
                                                       A                                 B
because he had an accident on his way to the practice.
                   C                                       D
Jawab:
Fred, who usually conducts the choir rehearsal, did not show up last night because he had an accident on his way to the practice.
Alasan : Karena bukan merupakan verb dari kata “the choir”, maka kata “rehearsals” tidak memerlukan huruf “s”.
   8.      A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle dreams of her daughter
         A                                         B                                     C
who lives overseas.
                 D
Jawab:
A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle dreamed of her daughter
who lives overseas.
Alasan : Karena kalimat di atas bentuknya lampau terlihat pada kata “last month”, maka kata “dreams” seharusnya juga dalam bentuk lampau dan diubah menjadi “dreamed”.
   9.      The atmosphere in AndalucĂ­a is open, warm, and gives a welcome feeling to all
                                  A                                                         B
who have the good fortune to visit there.
  C                D
Jawab:
The atmosphere in AndalucĂ­a is open, warm, and gives a welcome feeling to all that have the good fortune to visit there.
Alasan : Karena kata “that” digunakan untuk menjelaskan "the atmosphere".
   10.     Some of the people were standing in the street watched the parade,
A                               B                               C
while others were singing songs.
 D
Jawab: 
Some of the people were standing in the street watching the parade, while others were singing songs.
Alasan : Karena kalimat ini merupakan past participle, maka kata kerjanya menggunakan verb-ing. 

Kamis, 05 April 2012

First Kiss

The time is perfect.
The Mood is set.
Two souls locked in a joyous embrace
Standing there
Alone
Both members urning for one moment
When worlds collide.
When feelings are known.
When everything is the way it should be
Minuets pass
Small talk fore-shadows
The moment is near
Lean forward
Pull back
It's not right
Or is it?
There's only one way to know.
Then, silence.
Then it hits like a wrecking ball.
Her soft lips press gently against yours
This is it, poetry in motion
For one moment it was all sublime.
Shock, wonder, amazement.
The First Kiss

Minggu, 01 April 2012

Tugas 2 Bahasa Inggris bisnis 2

Tugas 2Bahasa Inggris

TOEFL exercise (skill 1-3) : choose the letter of the underlined word or group of words that is not correct.

1.    Nobody know(a) when the process(b) of glass-making was(c) invented(d).
  •    Answer : A.know
  •    Because the subject singular (nobody), so knows

2.   The languages of the world presents(a) a vast array(b) of structural similarities(c) and differences(d).
  •   Answer : A.presents
  •   Because the subject plural (the languages), so present
3.   The rise of multinationals have(a) resulted(b) in a great deal of legal ambiguity because multinationals can(c)     operate(d) in so many jurisdictions.
  •   Answer : A.have
  •   Because the subject singular (the rise of multinationals), so has not have.
4.   All of the east-west interstate highways in the united states has(a) even numbers(b), while north south interstate highways are(c) odd-numbered(d).
  •   Answer : A.has
  •   Because the subject singular (all of east-west interstate highways) ,so has become have.

5.  When(a) a massive star in the large magellanic cloud exploded(b) in 1987, a wave of neutrinos were(c) detected(d) on earth.
  •   Answer : C.were
  •   because a a wave is singular so was not were
6.  Every open space in the targeted(a) area that has(b) grass and a few bushes are(c) occipied(d) by the white-crowned sparrow.
  •   Answer : c.are
  •   because, Every open is singular so is not are

7.  
Krakatoa is remembered(a) as the volcano that put(b) so much ash into the air that sunsets the world was affected(c) for two years afterward(d).
  • Answer : c.was affected
  • Because sunsets (noun plural) so were affected not was affected. 
8.  The term “Yankee” was(a) originally a nickname for people from new england, but now anyone from united states are(b) referred(c) to as(d) a Yankee.
  • Answer : B. Are
  • Because anyone is singular,so is not are.
9.  A network of small arteries, mostly sandwiched(a) between the skin and the underlying(b) muscles, supply(c) blood(d) to the face and scalp.
  • Answer : C. Supply
  • Because a network is singular so supply become supplies
10.  Mesquite is(a) a small(b) tree in the southwest who(c) can withstand(d) the severest drought.
  • Answer : C.who
  • The subject not people is noun so which not who.

   

Rabu, 28 Maret 2012

tips memelihara hamster

Bagaimana sih cara merawat hamster agar bisa bertahan hidup dan beranak-pinak seperti itu? Beberapa tips memelihara hamster bisa saya sebut sebagai berikut:
  • Usahakan kandang selalu bersih dan kering. Gunakan pasir atau butiran batu yang biasa dijual di tempat penjualan hamster sebagai alasnya. Pasir ini berguna untuk mengeringkan kandang dari air kencing dan menghilangkan bau air kencing itu sendiri. Pasir ini juga bisa dipakai hamster untuk mandi sehingga bulunya terlihat rapih, kering, dan tidak bau.
  • Ganti pasir ini setiap minggu atau 2 minggu sekali dengan pasir baru. Setelah seminggu atau dua minggu, pasir ini akan terlihat kotor karena bercampur dengan kotoran dan sisa makanan. Jika mau sedikit repot, pasir yang sudah terpakai bisa dicuci, dikeringkan, dan dipakai ulang.
  • Cara mencucinya, pasir bekas pakai tadi direndam dulu agar kotoran dan sisa makanan mengambang sehingga mudah untuk dibuang dan dipisahkan dari pasirnya.
  • Beri makanan dan minuman yang cukup. Untuk makanan, saya memberi kuaci atau tumbukan kacang tanah yang sudah dikupas kulitnya. Untuk minuman, sesuai saran penjualnya, jangan beri air langsung, tetapi beri kecambah (tauge) setiap pagi dan sore. Dengan demikian, kandang bisa terus kering sepanjang hari. Banyak orang memberi minum dengan air sehingga kandang menjadi basah dan hamster mudah sakit dan mati.
  • Tambahkan makanan baru hanya jika makanan yang sudah ditaburkan atau disediakan di tempat makanan sudah habis termakan. Ini untuk menjaga kebersihan agar tidak banyak sisa makanan berserakan di dalam kandang.
  • Jika induk betina melahirkan, pisahkan dari hamster pejantan atau hamster lainnya, dan perbanyak makan kecambah. Ciri-ciri hamster betina yang akan melahirkan terlihat dari bentuk perutnya yang membuncit dan si induk seperti gelisah mondar-mandir dalam kandang dengan tingkat keaktifan yang lebih tinggi dari biasanya. Jangan lupa beri potongan kain untuk membuat sarang buat bayi-bayi hamster yang akan dilahirkan.
Selamat mencoba memelihara hamster.

It was u

It was u

When I see the sky
I see a name on it fly
I realize that I can't deny
I'm always alone when I cry

As I want to walk away
God reminds me to pray
I've to wait till the day
That I'll be alone on my way

Im trying to find that one
Things that I always want
Around the world I wouldnt care
What is right is always rare

Is this the feeling?
Is this the right time?
I could not even think
I knew this moment would come

My heart is beating
I feel the earth is trembling
For once I saw the most beautiful thing
My eyes could not even blink

Do you care if i give u a clue?
Would u believe it, if it is true?
Coz I dont want u to catch a flu
when I say that, it was... you

Rabu, 14 Maret 2012

TUGAS SOFTSKIL BAAHASA INGGRIS

5. * Soal => In a box on the stop shelf of the cabinet in the hallway of the house.
   
   * Jawab => it is in a box on the stop shelf of the cabinet in the hallway of the house. ( W )

1. * Soal => During the meeting in the office discussed the schedule.

    * Jawab => During the meeting in the office we discussed the schedule. (W)

8. * Soal => In the first successful spase probe to ..... beginning to send information back to earth.

    * Jawab => In 1975, the first successful spase probe to (A. Venus) beginning to send information back to earth.



Ket : 

* we => Subjek

* is => Verb

Rabu, 23 November 2011

PENALARAN DEDUKTIF

I. Penalaran Deduktif

Pengertian Penalaran Deduktif
Penalaran deduktif adalah cara berpikir dengan berdasar pada suatu pernyataan dasar untuk menarik kesimpulan. Pernyataan dasar tersebut merupakan premis, sedangkan kesimpulan merupakan implikasi pernyataan dasar tersebut.

II. Silogisme

Pengertian Silogisme
Silogisme adalah suatu pengambilan kesimpulan dari dua macam keputusan (yang mengandung unsur yang sama dan salah satunya harus universal), suatu keputusan yang ketiga yang kebenarannya sama dengan dua keputusan yang mendahuluinya.

  • Macam-Macam Silogisme
A. Silogisme Kategorik
    Adalah silogisme yang semua posisinya merupakan proposisi kategorik , Demi lahirnya konklusi maka pangkal umum tempat kita berpijak harus merupakan proposisi universal, sedangkan pangkalan khusus tidak berarti bahwa proposisinya harus partikuler atau singuler, tetapi bisa juga proposisi universal tetapi ia diletakkan di bawah aturan pangkalan umumnya. Pangkalan khusus bisa menyatakan permasalahan yang berbeda dari pangkalan umumnya, tetapi bisa juga merupakan kenyataan yang lebih khusus dari permasalahan umumnya. Dengan demikian satu pangkalan umum dan satu pangkalan khusus dapat dihubungkan dengan berbagai cara, tetapi hubungan itu harus diperhatikan kwalitas dan kwantitasnya agar kita dapat mengambil konklusi yang valid.
    Contoh :
    Semua makhluk hidup pasti akan mati.
    Semua manusia adalah makhluk hidup.
  
    Pangkalan umum di sini adalah proposisi pertama sebagai pernyataan universal yang ditandai dengan kuantifier ‘ semua ‘ untuk menegaskan sifat yang berlaku bagi makhluk hidup secara menyeluruh. Pangkalan khusussnya adalah proposisi kedua, meskipun ia juga merupakan pernyataan universal ia berada di bawah aturan pernyataan pertama sehingga dapat kita simpulkan : semua manusia pasti akan mati.

B. Silogisme Hipotetik
    Adalah argumen yang premis mayornya berupa proposisi hipotetik, sedangkan premis minornya adalah proposisi katagorik yang menetapkan atau mengingkari terem antecindent atau terem konsecwen premis mayornya . Sebenarnya silogisme hipotetik tidak memiliki premis mayor maupun primis minor karena kita ketahui premis mayor itu mengandung terem predikat pada konklusi , sedangkan primis minor itu mengandung term subyek pada konklusi .
    Pada silogisme hipotetik term konklusi adalah term yang kesemuanya dikandung oleh premis mayornya, mungkin bagian anteseden dan mungkin pula bagian konsekuensinya tergantung oleh bagian yang diakui atau di pungkiri oleh premis minornya. Kita menggunakan istilah itu secara analog , karena premis pertama mengandung permasalahan yang lebuh umum , maka kita sebut primis mayor , bukan karena ia mengandung term mayor. Kita menggunakan premis minor , bukan karena ia mengandung term minor , tetapi lantaran memuat pernyataan yang lebih khusus.
  •     Macam tipe silogisme hipotetik :
    a) Silogisme hipotetik yang premis minornya mengakui bagian antecedent, seperti :
        Jika hujan, saya mengenakan jas hujan.
        Sekarang hujan.
        Jadi saya mengenakan jas hujan.
    b) Silogisme hipotetik yang premis minornya mengakui bagian konsekwensinya, seperti :
        Bila hujan, air sungai akan meluap.
        Sekarang air sungai telah meluap.
        Jadi hujan telah turun.
    c) Silogisme hipotetik yang premis minornya mengingkari antecendent, seperti :
        Jika Nurdin Halid tidak mundur, maka kerusuhan akan timbul.
        Nurdin Halid mundur.
        Jadi kerusuhan tidak akan timbul.
    d) Silogisme hipotetik yang premis minornya mengingkari bagian konsekwensinya, seperti :
        Bila mahasiswa turun ke jalanan, pihak penguasa akan gelisah.
        Pihak penguasa tidak gelisah.
        Jadi mahasiswa tidak turun ke jalanan.

C. Silogisme Alternatif
Bentuk Silogisme Alterantif :
    - Memiliki premis mayor dan premis minor.
    - Premis mayor menggunakan ungkapan alternatif.
    - Premis minor menolak salah satu pilihan.
    - Memiliki satu konklusi.

    Misal :
Premis mayor   : A atau B
Premis minor    : Bukan A
Konklusi          : B

Premis mayor   : A atau B
Premis minor    : Bukan B
Konklusi          : A

III. Entimen
Pengertian Entimen
Entimen ialah silogisme yang dipendekkan.
    Contoh :
        Manusia pasti akan mati karena manusia adalah makhluk hidup.
      

Sumber :
http://kuroinoshiroyuki.blogspot.com/2010/03/penalaran-deduktif-dan-induktif.html
http://hadirukiyah2.blogspot.com/2009/09/silogisme-pengertian-bagian-bagian-dan.html
dali.staff.gunadarma.ac.id/Downloads/files/860/Bab+6.ppt